HomePal: Effektivt selvsalg og skuffesalg

 | Af: Rasmus Albrechtsen

HomePal er et nyt koncept til salg af bolig, som kombinerer det bedste fra bl.a. selvsalg og skuffesalg.

Hvad er selvsalg og skuffesalg?

  • Selvsalg er, når boligen sælges uden markedsføring hos en ejendomsmægler eller lignende.

  • Skuffesalg er, når boligen sælges uden offentlig annoncering.

Både selvsalg og skuffesalg har eksisteret i mange år, men har endnu ikke opnået den popularitet, som disse salgsmetoder fortjener. Den manglende popularitet kan skyldes, at det ikke har været godt nok forklaret, hvilke signifikante fordele der er ved disse salgsmetoder, og hvor nemt det faktisk er.

Derfor har vi beskrevet de vigtigste fordele ved selvsalg og skuffesalg på HomePal.

Spar mæglersalæret

Vil du sælge din bolig via en ejendomsmægler, koster det typisk et mæglersalær på kr. 50.000-100.000 inkl. moms.

Mæglersalæret betales med beskattede penge (fx din løn efter skat) og skal derfor multipliceres med ca. 1,55 for at beregne, hvad mæglersalæret svarer til i løn før skat.

Fx vil et mæglersalær på kr. 75.000 svare til en løn før skat på ca. kr. 115.000. Hos HomePal.dk sparer du mæglersalæret og dermed flere måneders løn. Til forskel fra andre boligsider skal du kun betale til HomePal, når du har gennemført dit boligsalg.

Ingen dyr annoncering

Udover mæglersalæret skal du ved et traditionelt boligsalg betale for markedsføring af din bolig. Du kan typisk vælge mellem forskellige pakker, og en standardpakke koster ca. kr. 15.000. Hos HomePal.dk skal du ikke betale for annoncering, da din bolig ikke annonceres, men i stedet matches direkte med interesserede boligkøbere.

Nem og hurtig start

Opstarten af et traditionelt boligsalg er typisk lang og besværlig. Du skal bl.a. (A) mødes med forskellige mæglere og udvælge mægleren, der skal sælge din bolig, (B) få udarbejdet salgsopstilling, og (C) finde tid i kalenderen til at tage billeder af boligen og/eller få udarbejdet byggetekniske rapporter. Hos HomePal.dk kan du starte dit boligsalg på under 5 minutter og fra din mobiltelefon.

Hurtigere kontakt med købere

Ved et traditionelt boligsalg skal du vente på, at interesserede købere kontakter din ejendomsmægler, der herefter skal kontakte dig. Hos HomePal.dk kan du se matchende købere, straks efter du har oprettet din bolig. Du kan selv kontakte matchende købere på HomePal.dk og dermed hurtigere komme et skridt nærmere dit boligsalg. Hver dag kommer der nye boligkøbere i vores køberkartotek, og du får automatisk besked, hver gang der er et nyt match med din bolig.

Undgå offentlig liggetid, der beskytter både dig og køber

Ved et traditionelt boligsalg sættes boligen offentligt til salg. Flere boligsider registrerer, når en bolig sættes til salg. Denne registrering forsvinder ikke, selvom du tager boligen af markedet, og liggetiden kan derfor også ses i fremtiden. En lang liggetid gør typisk boligsøgende skeptiske: Hvorfor er boligen ikke blevet solgt? Er der mon noget galt med den? Kan vi risikere ikke at kunne sælge boligen, den dag vi vil flytte? En historisk liggetid kan også påvirke en boligkøbers fremtidige mulighed for at videresælge boligen. Hos HomePal.dk er der ingen offentlig liggetid. Din bolig bliver ikke vist på boligsiderne, og liggetiden bliver derfor ikke registreret nogen steder.

Slip for prispres

Liggetid kan påvirke værdien af din bolig. Har din bolig en lang liggetid, vil køberne typisk have forventninger om afslag, og du er måske bange for at sige nej til et bud, da det vil betyde endnu længere liggetid. Ved et skuffesalg hos HomePal slipper du for dette pres. Køberne kan forsøge at forhandle et afslag, men du kan - uden bekymring om liggetid - vente til der kommer et bedre bud.

Test forskellige priser

En ejendomsmægler anbefaler typisk at sætte en attraktiv pris fra start for at lokke købere til og undgå lang liggetid og synlige prisændringer, som kan skade dit boligsalg. Det kan betyde, at du allerede må gå ned i pris, inden din bolig er sat til salg.

Hos HomePal.dk er der ingen offentlig liggetid, hvorfor du - uden risiko - kan teste forskellige salgspriser for at finde den højest mulige salgspris.

Fremvis selv din bolig

Undersøgelser viser, at mange boligsøgende hellere vil have boligen fremvist af dem, som bor der, end af en mægler.

Det er dig, der kender din bolig og dit nabolag bedst, så du kan naturligvis give de bedste svar til interesserede købere. Hvordan er naboerne? Sker der noget i lokalsamfundet? Hvor langt er der til supermarkedet eller nærmeste sportshal?

Ved selv at vise din bolig frem, kan du fremhæve lige præcis det, du synes er unikt ved dit hjem.

Ingen bindinger

Sættes boligen til salg hos en ejendomsmægler er du bundet til en formidlingsaftale, der typisk indeholder en bindingsperiode på mindst 6 måneder.

Det betyder, at du ikke kan stoppe salgsprocessen uden at skulle betale omkostninger og salær til ejendomsmægler.

Hos HomePal.dk kan du til enhver tid - og uden omkostninger - sætte dit boligsalg på pause. Det betyder, at din bolig ikke bliver matchet med flere købere, og at du ikke kontaktes af flere købere, indtil du genstarter dit boligsalg.

Gratis rådgivning

Du kan få gratis rådgivning til dit boligsalg, bl.a. med prisfastsættelse, fremvisning og juridiske dokumenter. Vi står til rådighed for dig, og du kan kontakte os på +45 72 733 222 og på info@homepal.dk. Når du er blevet enig med en køber, kan du få hjælp til de juridiske dokumenter og gennemførelse af bolighandlen. Vi samarbejder med boligadvokat Daniella Maria Hedehøj, der har eget advokatfirma, www.godadvokat.dk.